Husk disse former for betalingsmidler i din webshop

Online shopping er efterhånden blevet en stor ting i Danmark, og der kommer hele tiden nye webshops til. Der er dog ikke noget værre end at gå til kassen og finde ud af, at den pågældende webshop ikke tager imod dit foretrukne betalingsmiddel. I denne artikel kommes der ind på en undersøgelse foretaget af Statista, hvor de har spurgt omkring 15.000 personer om, hvad for et betalingsmiddel de bruger. Undersøgelsen er publiceret i september 2020.

 

Resultaterne af undersøgelsen

Som du nok havde forventet, så anvender størstedelen af danskerne stadigvæk debit- eller kreditkort. 65 procent af danske shoppere anvender disse betalingsmetoder. Dette inkluderer både Visa, MasterCard og Dankort. Undersøgelsen differentierer nemlig ikke mellem de 3. Efter kortene kommer MobilePay og andre apps med 11 procent. MobilePay er en meget nem måde at betale på, og hvis man har glemt sit kort, så kan MobilePay med fordel anvendes. Derudover skal man også bare indtaste sit telefonnummer på hjemmesiden, hvorefter man skal swipe for at betale.

 

Overraskende nok så anvender 5 procent af danskerne PayPal, når de skal handle online. PayPal er meget populært i USA og andre lande, mens det i Danmark aldrig har fået mange aktive brugere. Bevares, mange danskere har en PayPal konto, men der er nærmest ingen fordele ved at anvende det til online shopping i Danmark. Derudover tager de færreste webshops PayPal i dag. Tallet var nok lidt højere for nogle år siden, da online shopping ikke var udbredt på samme måde, som det er nu.

 

4 procent af danskerne betaler stadigvæk med bankoverførsel, hvor man får instruktioner til betaling og skal gøre dette manuelt. Dette gjorde man mere for en del år siden. I dag er det ikke altid, at man overhovedet får denne mulighed, med mindre man spørger direkte. 3 procent af danskerne betaler med faktura (eller indbetalingskort), som efterhånden ikke er en populær måde at betale på. Det er dyrt, og det er besværligt i forhold til eksempelvis at anvende kreditkort.

 

Fremtiden

Denne del er ikke skrevet af Statista, men det er ikke overraskelse for nogen, at kryptovalutaer er på vej frem. Flere og flere mennesker anvender dem, og der er mange fordele ved at anvende dem. Webshops kan på nuværende tidspunkt tage imod kryptovalutaer som bitcoin, hvis de opretter sig hos en hjemmeside, der kan hjælpe dem med det. Gebyrerne er typisk lavere end ved kreditkortbetalinger. Du kan læse mere om kryptovaluta her: https://mycrypto.dk/

 

At tage imod betalinger i kryptovaluta kan hjælpe med at få ekstra omtale om webshoppen samt at nå ud til flere kunder. Der sidder en del danskere klar, der gerne vil bruge deres kryptovaluta i danske webshops, der tager imod betaling i kryptovaluta. Opsætningen er nem, hvorfor der ikke er så meget at tabe for virksomheder.

Categories: