Hvilken alkoholbehandling er bedst for dig eller en kollega?

Det er ikke alle alkoholbehandlinger, der er lige gode for alle. De fleste behandlinger vil have en positiv effekt på de fleste, men der kan være stor forskel på, hvilken behandling der virker bedst for den enkelte. Derfor er det en god idé at undersøge de forskellige behandlingsformer, inden du vælger, læs mere her. På den måde kan du finde den behandling, der virker bedst for dig.

12-trins alkoholbehandling

12-trins alkoholbehandling er den mest kendte alkoholbehandling. Behandlingen er bygget på 12 trin, der skal følges for at man kan komme ud af alkoholmisbrug. Behandlingen handler først og fremmest om at erkende, at man har et problem og derefter gøre noget ved det. 12-trins alkoholbehandling er den mest effektive behandling for alkoholikere, da den tager fat i de fleste af de problemer, alkoholikere har. Behandlingen kan dog være meget hård, da den kræver en del arbejde.

Hvor lang tid varer en døgnbehandling?

En døgnbehandling kan vare fra 5-7 uger. Ofte vil der være tale om 6-7 uger, da det ofte er den tid, der skal til for at få den største effekt. En ambulant alkoholbehandling varer altid længere end en døgnbehandling. Det skyldes, at det tager længere tid at komme i behandling som ambulant. Derudover har man ikke den samme intensive effekt ved en ambulant alkoholbehandling. En ambulant alkoholbehandling varer typisk et år. Derudover vil der hver måned være længere samtaler med en alkoholbehandler.

Kan alkoholbehandling hjælpe mig?

Om alkoholbehandling kan hjælpe dig, afhænger af, hvor meget alkohol du drikker. Hvis du drikker over 6 genstande daglig, vil en alkoholbehandling hjælpe dig. Hvis du drikker under 6 genstande daglig, vil en alkoholbehandling være langt mindre effektiv. Det kan dog stadig have en positiv effekt, men den vil tage lang tid og kræve meget arbejde. Alkoholmisbrug kan være svært at komme ud af, da alkohol er et stof, som du kan blive afhængig af. Derudover er alkohol et stof, der er meget socialt accepteret. Alkohol kan være svært at komme ud af, da du kan blive afhængig af det. Det betyder, at du får abstinenser, hvis du holder op med at drikke. Disse abstinenser kan gøre det svært at holde ud. Fordi alkohol er meget socialt accepteret, kan det være meget svært at få venner og familie til at forstå, at man har et alkoholproblem og der vil typisk alligevel blive serveret alkohol til arrangementer. Det kan igen gøre det endnu svære at komme ud af alkoholmisbrug.

 

Categories: